Succes begint bij een sterk employer brand

Bij Bakker & Bosch geloven we in de kracht van employer branding in jouw recruitmentproces. Employer branding is namelijk essentieel voor zowel je huidige, als toekomstige werknemers. Het draait allemaal om het definiëren van jouw identiteit als werkgever, het communiceren van je boodschap, het presenteren van wat je te bieden hebt en het uitstralen van de juiste sfeer naar zowel je huidige als potentiële medewerkers. Wij hebben een team van specialisten die klaarstaan om jou te helpen met het bouwen van een sterk employer brand!

Verover de arbeidsmarkt met een krachtig employer brand

Een sterke employer brand is cruciaal in de competitieve arbeidsmarkt. Werkzoekenden hebben keuzemogelijkheden en ze willen weten waarom ze voor jouw organisatie moeten kiezen. Naast het werven van nieuwe personeel is het ook ontzettend belangrijk om je bestaande werknemers te behouden en van hen ambassadeurs te maken. Jij wil toch ook dat jouw personeel positief over jouw organisatie praat? Grote kans dat jouw werknemer nét iemand spreekt die hierdoor graag bij jou aan de slag wilt! Laten we samen van jouw medewerkers échte ambassadeurs maken.

Door middel van employer branding kun je je onderscheiden van andere werkgevers en naast actief werkzoekenden óók latent werkzoekenden aantrekken. Op dit moment is ongeveer 11% van de Nederlandse beroepsbevolking actief op zoek naar een nieuwe baan. Daar tegenover staat een grote groep latent werkzoekenden, namelijk 45%! Dit zijn werknemers die niet actief op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, maar wel een overstap overwegen als een interessante kans voorbij komt. Wij kunnen je helpen met het aanspreken van zowel actief werkzoekenden, als latent werkzoekenden. Zo vergroten wij jouw succes in het recruitmentproces.

Vergeet niet de employer value proposition (EVP)

Een sterk employer brand hangt altijd samen met een goed uitgedachte employer value proposition (EVP). Een employer value proposition (werkgeversbelofte) is de belofte die je als werkgever doet aan je werknemers of mogelijk nieuwe werknemers. Welke kansen en meerwaarde heb jij aan je personeel te bieden? De EVP is een combinatie van jouw kernwaarden, identiteit en cultuur en hoe deze aansluiten bij de wensen van jouw (toekomstige) medewerkers. Onze professionals kunnen je helpen jouw EVP vast te stellen en hoe je dit kan communiceren naar (nieuwe) collega’s.

De EVP bestaat uit 5 elementen: compensatie, carrière, cultuur, voordelen en werkomgeving.

Wij gaan doelgericht voor jouw aan de slag

Vanuit Bakker & Bosch hebben wij employer branding onderverdeeld in 4 categorieën. Onze specialisten nemen jou mee in elke stap en zorgen ervoor dat jij met een ijzersterk employer brand nieuw talent aantrekt én ambassadeurs maakt van je huidige personeel.

  • Doelgroep

Wie is je doelgroep? Je kunt jouw employer branding afstemmen op de specifieke kenmerken en verwachtingen van potentiële werknemers. Wij kunnen jou helpen om je doelgroep te identificeren met een uitgebreid doelgroeponderzoek en diverse persona’s per doelgroep.

  • Huidige werknemers

Jouw medewerkers zijn de belangrijkste ambassadeurs die je tevreden wil houden. Door middel van een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) kom je erachter hoe je huidige werknemers over de organisatie denken. Wij hebben ervaring in het opzetten en coördineren van MTO’s met bijpassend adviesrapport.

  • Identiteit & imago

Met de informatie die je hebt verzamelt van je doelgroep en MTO kan je de identiteit (intern) en imago (extern) van jouw organisatie optimaliseren. Wat zijn de kernwaarden en visie van de organisatie? En hoe communiceer je dit naar jouw doelgroep? Daar gaan wij je bij helpen!

  • Recruitment marketing

Goede communicatie is ontzettend belangrijk en er zijn verschillende punten die je doelgroep doorloopt (de candidate journey). Door middel van effectieve recruitment marketing kunnen wij je helpen met het maken van een ‘Werken bij’ website, Google Ads en Meta campagnes, vacatureteksten, foto- en videocontent, contentcreatie en meer!

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze employer branding specialisatie en ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen bij het realiseren van jouw recruitment- en marketingdoelstellingen.

“Employer branding is het proces waarbij een bedrijf bewust een aantrekkelijk imago creëert als werkgever, met als doel personeel aan te trekken én te behouden. Het draait allemaal om het opbouwen van een sterke reputatie als werkgever, zodat potentiële werknemers geïnspireerd raken om bij jouw organisatie te komen werken.”

Iris Bruil, Content Marketeer

Gebruik employer branding voor jouw recruitmentproces

Wij helpen jou graag om het volledige potentieel van employer branding te benutten voor jouw recruitmentproces. We werken samen met jou om een krachtig employer brand op te bouwen dat jouw organisatie uniek maakt en onderscheidt van anderen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!