Aanvraag STAP-budget

Het STAP-budget kan de medewerker aanvragen via www.uwv.nl/stap. Deze subsidie moet de medewerker zelf aanvragen. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag automatisch betaald aan de opleider. Het UWV beheert de aanvragen en voert deze uit.

Voor wie is het STAP-budget?

Er zijn een aantal voorwaarden om gebruik te kunnen maken van het STAP-budget.

  • Men moet 18 jaar of ouder zijn
  • Personen genieten niet van AOW.
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit
  • Volksverzekerd zijn is een vereiste
  • Dit jaar heb je nog geen STAP-budget ontvangen
  • De desbetreffende cursus, training of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan.

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Er is in 2022 een bedrag van 160 miljoen euro beschikbaar, wat wordt verdeeld over vijf aanvraagtijdvakken. Deze vinden eens per twee maanden plaats. Op dit moment is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen, maar op 1 mei 2022 kun je weer aanmelden. Let op: binnen één dag is het budget meestal op, dus wees er echt op tijd bij.

Naast de subsidie zelf, is het vanaf 1 april 2022 ook mogelijk om een gratis STAP-ontwikkeladvies te krijgen. Het doel hiervan is om persoonlijke groei en ontwikkeling te creëren bij praktisch opgeleiden (t/m MBO 2).

Wellicht is een van uw medewerkers geïnteresseerd in het budget of het ontwikkeladvies. Via deze link kunnen zij zich aanmelden. Heb je hier verdere vragen over of ondersteuning bij nodig? Neem dan vooral contact met ons op.