Samen winnen als een dynamisch duo, met één visie en één doel!

Van Loon Group is van oudsher een écht Brabants familiebedrijf. Ruim 50 jaar geleden begonnen ze als een kleine horecaslager. Nu zijn ze de marktleider in vlees en convenience in de Benelux. Een continu groei betekent veel voor een organisatie. In vele opzichten. Dit geldt ook voor de interne opleidingsorganisatie. Christine Kampers van Van Loon Group besefte dat deze niet in de pas meegroeide met de groei van de organisatie. Het was een mooi moment van zelfreflectie, waarin ze erkenden dat er ruimte was voor verbetering. Na een veelbelovend kennismakingsgesprek met onze HR-consultant Marloes Schouten was het meteen duidelijk. Vanaf het allereerste gesprek voelden Christine en Marloes een sterke klik en zagen ze een gedeelde visie voor het aanpakken van dit vraagstuk.

“Marloes was niet alleen heel kundig, maar ook heel meedenkend. Ook al had ze niet persé ervaring met L&D, ze heeft zich er wel ingestort. Ik denk dat dit ook de kracht van Bakker en Bosch is. Dat jullie mensen hebben die zich ergens in vast kunnen bijten en open staan om nieuwe dingen te leren.“

Christine Kampers – Learning & Development Manager bij Van Loon Group

De perfecte partner voor Learning & Development

Haar vastberadenheid en haar vermogen om zich snel in te leven in de organisatie maakten Marloes de ideale partner voor dit vraagstuk. Marloes en Christine stonden samen voor de taak om het opleidingsbeleid opnieuw vorm te geven, de L&D-processen te verbeteren en een professioneel team neer te zetten die decentraal de juiste aandacht besteden aan alles wat te maken heeft met Learning & Development. “Hoewel Marloes niet specifiek gespecialiseerd is in Learning & Development, liet zij zien dat haar drang en volharding de sleutels zijn tot succes. Haar vermogen om zich in te leven in de behoeften en doelen was verfrissend en het gaf ons het vertrouwen dat we de juiste partner hadden gekozen”, aldus Christine.

Eén visie, eén doel

Gedurende ruim een half jaar werkten Christine en Marloes zij aan zij, met één visie en met één doel: Samen winnen! Maar hoe zijn Marloes en Christine te werk gegaan? Marloes vertelt het ons. “We hebben allereerst de huidige processen geanalyseerd. Hoe lopen de processen? Hoe worden deze uitgevoerd? Op dat moment lag de verantwoordelijk voor de uitvoering enkel bij Christine. We kwamen al snel tot de conclusie dat de huidige werkzaamheden vooral dagdagelijkse (administratieve en organiseerde) waren, maar het beleid of een strategie daarachter ontbrak. Gezien de extra capaciteit die nodig was om naast de operationele taken ook aandacht te besteden aan strategie en beleid, werd al snel duidelijk dat Christine het niet alleen kon en dat een L&D-team gevormd moest worden. Het L&D-team wordt, onder leiding van Christine, verantwoordelijk voor de operationele taken, zodat Christine zich meer kan richten op de begeleiding van het L&D-team en het strategische en tactische aspect.”

De analyse van de processen vertelde ons ook dat deze efficiënter moesten – enerzijds door de processen beter neer te zetten, maar ook door gebruik te maken van tools. Naast de processen hebben we ook op diverse onderwerpen een beleid neergezet, bijvoorbeeld voor Nederlandse lessen.”

Het eindresultaat

“Het eindresultaat was meer dan we hadden durven hopen. Met Marloes haar hulp hebben we ons opleidingsbeleid herzien, onze L&D-processen opnieuw ingericht en een start gemaakt met een professioneel L&D-team. Dit is een mooie mijlpaal. Maar misschien nog belangrijker was de ervaring zelf. De samenwerking met Marloes was niet alleen effectief en efficiënt, maar ook buitengewoon plezierig.“

Het geheim achter een succesvolle partnerschap

“Wat deze samenwerking zo waardevol maakte, waren niet alleen de resultaten die behaald zijn, maar ook het proces zelf. Marloes bracht een frisse blik en nieuwe ideeën naar onze organisatie. Haar vermogen om mee te denken en zich aan te passen aan onze specifieke behoeften was meer dan welkom. Maar bovenal was het haar toewijding om ons te helpen om te slagen die ons inspireerde en motiveerde om elke uitdaging aan te gaan.’’

Als we terugkijken op onze samenwerking met Bakker & Bosch, komen we tot de conclusie dat we voor dit vraagstuk de juiste partner hebben gevonden. Samen hebben we bewezen dat wanneer twee partijen hun krachten bundelen, er niets is dat je niet kunt bereiken. De titel vat het perfect samen: “Samen winnen als een dynamisch duo, met één visie en één doel!”

Heb jij behoefte aan ondersteuning bij HR-projecten?

Loopt jouw organisatie tegen bepaalde HR-uitdagingen aan? Dan helpen wij je graag verder! Met onze kennis, ervaring en gedrevenheid kunnen wij jouw bedrijf voorzien van passende hulp en advies. Wil jij net zoals Van Loon Group ook zo’n succesverhaal ervaren of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.