De juiste mensen voor het juiste beroep

Hoe kan jij ervoor zorgen dat je de juiste mensen voor de juiste beroepen aantrekt? Elektriciens worden gemiddeld maar liefst 33 keer per jaar benaderd voor nieuwe werkgelegenheid, wat hun kritieke rol en de hoge vraag naar hun vaardigheden benadrukt. Dit contrast met de situatie van bibliotheekmedewerkers, die minder dan twee keer per jaar benaderd worden, geeft een inzicht in de verschillende waarderingen en behoeften op de arbeidsmarkt.

Meest benaderde beroepen

  • Elektricien gebouwaansluiting – 32.7 keer per jaar benaderd.
  • Softwareontwikkelaars  – 26.9 keer per jaar benaderd.
  • Vertegenwoordigers informatie- en communicatietechnologie – 26.5 keer per jaar benaderd.

Minst benaderde beroepen

  • Bibliotheekmedewerkers – 1.5 keer per jaar benaderd.
  • Farmaceutisch medewerkers en apothekersassistenten – 1.5 keer per jaar benaderd.
  • Politie-inspecteurs en rechercheurs – 1.7 keer per jaar benaderd.

(Bron Werf&)

Blue & White Collar beroepen

Naast elektriciens worden ook andere Blue Collar beroepen, zoals chauffeurs, bouwvakkers, machinisten en onderhoudsmonteurs steeds meer gezocht. Blue Collar beroepen zijn fysieke beroepen waarbij gespecialiseerde vaardigheden en trainingen voor nodig zijn. De White Collar beroepen verwijzen naar professionals die op kantoor werken, denk hierbij aan de functies zoals accountants, bedrijfsmanagers, recruiters, verkopers en ingenieurs.

Digitalisering en automatisering

De ontwikkelingen van digitalisering beïnvloedt niet alleen bibliotheekmedewerkers, maar ook andere administratieve en traditionele functies. Geavanceerde software en automatiseringssystemen veranderen de manier waarop werk wordt uitgevoerd, wat leidt tot een verschuiving in de vraag naar specifieke vaardigheden en rollen. Deze veranderingen zijn bijvoorbeeld zichtbaar in verschillende functies zoals administratieve functies. Aan de andere kant wordt er een grotere vraag gecreëerd naar digitale vaardigheden, denk hierbij aan ICT-specialisten, Data-analisten en cybersecurity.

Vind het juiste talent

Bij Bakker & Bosch begrijpen we de uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt maar al te goed. In een tijd waarin het vinden van gekwalificeerd personeel steeds complexer wordt, streven we ernaar om voor jou de perfecte match te vinden. Of het nu gaat om het aantrekken van elektriciens, softwareontwikkelaars of andere functies, wij staan klaar om jou te helpen. Neem contact met ons op om meer te ontdekken over onze diensten en hoe wij u kunnen helpen bij het vinden van de juiste talenten voor uw team.