Wat is de opzegtermijn met een vast contract?

Heb je een contract voor onbepaalde tijd? Dan heeft u een opzegtermijn van 1 maand. Dit betekent dat jij 1 maand van tevoren jouw contract moet opzeggen. Het gaat om een kalendermaand. De opzegtermijn gaat in vanaf de 1e van de volgende maand.

Stel: je wilt per 1 april uit dienst, dan moet jij je contract uiterlijk voor 1 maart schriftelijk opzeggen. In de maand maart moet je dan gewoon nog werken.

Langere opzegtermijn afspreken

Je mag een langere opzegtermijn afspreken met de werkgever. Deze afspraak moet je dan in jouw contract laten zetten. Jouw opzegtermijn mag niet langer zijn dan 6 maanden. Is jouw opzegtermijn langer dan 1 maand? Dan moet die van jouw werkgever 2 keer zo lang zijn. 

Stel: je spreekt een opzegtermijn af van 5 maanden. Dan moet jouw werkgever zich houden aan een opzegtermijn van 10 maanden.

Kortere opzegtermijn afspreken

Je mag een kortere opzegtermijn afspreken met jouw werkgever als dit in de cao staat. Deze afspraak hoef je niet in jouw contract te laten zetten.

Wat is het opzegtermijn met een tijdelijk contract?

Heb je een contract voor bepaalde tijd? Bijvoorbeeld een contract voor 1 jaar of 6 maanden? Dan eindigt jouw contract vanzelf op de afgesproken einddatum. Je hebt in dit geval geen opzegtermijn. 

Een contract eerder opzeggen 
Je mag met jouw werkgever afspreken dat jij jouw contract eerder kunt opzeggen. Deze afspraak moet je dan in het contract laten zetten.

Wat is het opzegtermijn in proeftijd?

Zit je nog in de proeftijd? Dan heb je geen opzegtermijn. Je kunt per direct ontslag nemen en jouw contract opzeggen. Het dienstverband stopt dan meteen.

Wat is het opzegtermijn bij een tijdelijk en vast contract?

Op zoek naar een nieuwe baan?

Bakker & Bosch begrijpt dat het vinden van de juiste baan een belangrijke stap is in je carrière. Daarom gaan we verder dan alleen het matchen van cv’s met vacatures. Ons team van ervaren recruiters luistert naar jouw wensen, ambities en sterke punten. We begeleiden je door het sollicitatieproces, bieden ondersteuning bij het opstellen van een overtuigend cv en bereiden je voor op sollicitatiegesprekken. Ons doel is om niet alleen een baan te vinden die bij je past, maar ook om jouw professionele groei te stimuleren.