Wat is het SLIM-subsidieproject?

Het is ontzettend belangrijk dat medewerkers zich in een organisatie blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden opdoen. Maar niet ieder MKB-bedrijf heeft hier de middelen voor. Daarom is er de mogelijkheid om als MKB-bedrijf een SLIM-subsidie aan te vragen. Let op, de voorwaarde is dat een bedrijf minimaal 10 FTE* en maximaal 250 FTE* in dienst heeft.

Een ‘Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het MKB’ (SLIM) bedraagt maximaal €25.000 en maximaal 80% van de projectkosten. Projectkosten zijn bijvoorbeeld gericht op het versterken van een leerrijke werkomgeving binnen een bedrijf.

*FTE staat voor fulltime-equivalent en geeft de omvang van een functie of het personeelsbestand van een bedrijf weer in werkuren.

Onze aanpak

Bakker & Bosch werkt samen met De Breed & Partners en wij denken graag met jou mee over het thema van jouw SLIM-subsidie aanvraag.

  • De Breed & Partners zorgt voor het opstellen van een goed plan en het indienen van de aanvraag.
  • Bakker & Bosch ondersteunt jouw organisatie met het uitvoeren van de ingediende plannen. De kosten die onze HR-professionals maken vallen binnen het SLIM-budget.

“We zien dat steeds meer organisaties willen investeren in hun medewerkers en dat is iets wat wij aanmoedigen. De SLIM subsidie is een mooie stimulans om hiermee aan de slag te gaan. Wij denken met het HR team graag mee met organisaties welke oplossing het beste past en wat het meeste effect heeft op groei en ontwikkeling. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Marijn van den Bosch, oprichter Bakker & bosch

Mogelijkheden met de SLIM-subsidie

Wat voor soort projecten kan je starten met de SLIM-subsidie? Wij geven je vier korte voorbeelden.

  • Ondernemingsanalyse en opstellen nieuw opleidings- en ontwikkelplan.
  • Individuele loopbaan- of ontwikkeladviezen faciliteren dat actieve toekomstoverweging bij werknemers bevordert.
  • Focus op onboarding en implementatie van traineeships. Starters doen ervaring op in diverse functies.
  • Organiseren van periodieke ontwikkelgesprekken en persoonlijke ontwikkelplannen, begeleid door een externe adviseur.

Deadline en budget

Het is belangrijk om op tijd je SLIM-subsidie aanvraag in te dienen. De deadline van aankomende aanvraag is van 1 maart tot 31 maart 2024. Deze ronde is er € 14,2 miljoen euro beschikbaar voor SLIM-initiatieven. Bij teveel aanvragen van het budget vindt er een loting plaats. Hierbij is de slagingskans voor inloting 50%. Bij inloting wordt de aanvraag inhoudelijk beoordeelt. 

Vraag jouw SLIM-subsidie aan

Wil je meer informatie over de SLIM-subsidieregeling? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met jou mee over het thema van jouw SLIM-subsidie aanvraag. Daarnaast ondersteunen wij je samen met De Breed & Partners om het meeste uit de SLIM-regeling te halen, zodat jouw organisatie optimaal kan groeien.

Ondersteuning nodig bij jouw HR vraagstuk?

Nieuwsgierig wat wij nog meer voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Naast onze SLIM-subsidie ondersteuning bieden wij nog veel meer services aan zoals HR interimHR supportHR consultancy, HR projecten en verzuimbegeleiding. We komen graag bij je langs om alle mogelijkheden te bespreken.