Bescherming van arbeidskrachten en gelijker speelveld

De wet TBA heeft als doel om werknemers, en met name arbeidsmigranten, te beschermen en een gelijk(er) speelveld te creëren tussen uitleners. Daarnaast is er een verbod om arbeidskrachten uit te lenen voor bureaus die niet zijn toegelaten. Wanneer toch wordt besloten om arbeidskrachten in te lenen van een niet-toegelaten uitlener staan hier hoge boetes tegenover die kunnen oplopen tot honderdduizend euro.

Het belang van het SNA-Keurmerk

Een belangrijk aspect van de toelating is het behalen van het SNA-keurmerk. Naar verwachting zal de vraag naar het SNA-keurmerk toenemen, omdat dit keurmerk (en andere criteria) de deur openen naar het verplichte toelatingsstelsel. Als inlener is het daarom verstandig om hiervan bewust te zijn en samen te werken met gecertificeerde bedrijven, zoals Bakker & Bosch.

Bakker & Bosch: een betrouwbare partner met SNA-Keurmerk

Al enkele jaren laat Bakker & Bosch zich vrijwillig keuren om in bezit te zijn van het SNA-keurmerk en hiermee aan te tonen een betrouwbaar partner te zijn.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Tijdig voorbereiden op veranderingen

Om voorbereid te zijn op deze veranderingen, is het van cruciaal belang voor in- en doorleners om op tijd te beginnen met het behalen van het SNA-keurmerk voor alle leveranciers in de keten. Dit helpt niet alleen om de continuïteit van activiteiten te waarborgen, maar ook om problemen in de toekomst te voorkomen.

Actie vereist voor uitleners en inleners

Kortom, de nieuwe regels omtrent het ter beschikking stellen van arbeidskrachten vragen om actie van zowel uitleners als inleners. Het naleven van de spelregels en het behalen van het SNA-keurmerk zijn essentieel om te voldoen aan de wetgeving en om soepel te kunnen blijven opereren in een dynamische arbeidsmarkt.

Ondersteuning nodig bij jouw HR-vraagstuk?

Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij bieden onze ondersteuning aan en bieden services aan zoals HR interimHR supportHR consultancy, HR projecten en verzuimbegeleiding. We komen graag bij je langs om alle mogelijkheden te bespreken.