Een nieuwe aanpak van verzuimbegeleiding

Hanneke stapte als verzuimexpert van Bakker & Bosch binnen bij SMO Traverse in de rol van Verzuimcoördinator. Er lag een mooie taak, een verzuim van 11,4% en de plannen om de verzuimbegeleiding anders in te richten. Hanneke heeft dit met beide handen aangepakt en met haar praktische, menselijke benadering is ze aan de slag gegaan. Dit heeft ze niet alleen gedaan. De organisatie heeft ook acties ondernomen om het verzuim terug te dringen. Het resultaat? Het verzuim is in een half jaar gedaald naar 7,4% en de begeleiding van het verzuim is grotendeels overgedragen aan de Talent coaches van SMO Traverse. Zij staan dicht op de medewerkers en hebben de juiste tools en verantwoordelijkheden gekregen om dit op te pakken. Hanneke heeft mogen meedenken en adviseerde het Besturingsteam om te komen tot deze nieuwe aanpak.

“Verzuim is van ons allemaal, niet alleen van HR of van de leidinggevende. Door een gezamenlijke aanpak, met aandacht voor de medewerker, bereiken we samen het meeste.”

Hanneke van Boxtel, Verzuimbegeleiding Bakker & Bosch

Een mooie langdurige samenwerking met SMO Traverse

De rol van Verzuimcoördinator verdwijnt. De Talentcoaches zijn bezig met preventief en kortdurend verzuim en voor de langdurige verzuimtrajecten blijft Hanneke namens Bakker & Bosch als verzuimexpert actief. Naast het begeleiden van langdurige verzuimtrajecten in samenwerking met de Arbodienst, ligt de nadruk in deze rol op het adviseren van de Talent coaches in het preventief en frequent verzuim. Een mooie langdurige samenwerking die is ontstaan door het inzetten van iedereen op zijn eigen expertise!

“Bakker & Bosch heeft ons uit de brand geholpen toen de nood hoog was. Gelukkig kenden we elkaar al vanuit een eerder traject wat ervoor zorgde dat er snel en adequaat op onze behoefte werd ingespeeld. We hebben het intern nu weer goed op de rit, maar blijven graag gebruik maken van de expertise en ondersteuning van Bakker & Bosch op het gebied van verzuimbegeleiding!”

Hilde van de Ven, Lid besturingsteam Mens en Organisatie SMO Traverse

Heb jij de verzuimbegeleiding goed geregeld?

Hoe zorgen jullie binnen de organisatie dat de verzuimbegeleiding goed geregeld is? Bij Bakker & Bosch hebben wij de oplossing. Wij helpen met het opstellen van een goed verzuimbeleid en we zorgen voor een correcte, kundige en actieve verzuimbegeleiding. Wil jij net zoals SMO Traverse ook zo’n succesverhaal ervaren? Neem dan contact met ons op!