Wat doet een Commercieel Medewerker Binnendienst?

Als Commercieel Medewerker Binnendienst ben je een essentiële schakel tussen het verkoopteam en de klanten. Je werkt voornamelijk vanuit het kantoor en speelt een belangrijke rol in het beheren van verkoopprocessen, het verstrekken van informatie aan klanten en het waarborgen van klanttevredenheid.

Werkzaamheden

Je dagelijkse takenpakket als Commercieel Medewerker Binnendienst omvat onder andere:

  1. Klantcommunicatie: Je onderhoudt contact met klanten via telefoon, e-mail en soms face-to-face. Je beantwoordt vragen, geeft productinformatie en biedt oplossingen voor eventuele problemen.
  2. Offertebeheer: Je stelt offertes op en volgt deze op om ervoor te zorgen dat klanten tijdig en accuraat worden geholpen.
  3. Orderverwerking: Je verwerkt bestellingen, houdt voorraden bij en coördineert met andere afdelingen om ervoor te zorgen dat bestellingen soepel worden afgehandeld.
  4. Verkoopondersteuning: Je ondersteunt het buitendienstteam door informatie te verstrekken, afspraken te plannen en follow-up te doen na verkoopgesprekken.
  5. Relatiebeheer: Je bouwt sterke relaties op met klanten door regelmatig contact en een proactieve houding om aan hun behoeften te voldoen.

Wat verdient een Commercieel Medewerker Binnendienst?

Het salaris van een Commercieel Medewerker Binnendienst is afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, locatie en bedrijfssector. Gemiddeld genomen kun je een startsalaris verwachten dat varieert van €2.000 en €2.900 bruto per maand. Met meer ervaring en verantwoordelijkheid kan dit salaris oplopen tot €3.300 tot €4.500 bruto per maand.

commercieel medewerker binnendienst

Welke opleiding heb je nodig?

Voor de rol van Commercieel Medewerker Binnendienst is meestal een middelbare schooldiploma vereist. Veel werkgevers geven echter de voorkeur aan kandidaten met aanvullende opleidingen zoals een MBO-diploma in een relevant vakgebied, zoals Commerciële Economie of Sales Management. Het volgen van verkoop- en klantenservice gerelateerde cursussen kan je ook helpen je vaardigheden aan te scherpen en je kansen op loopbaanontwikkeling te vergroten.

Ga aan de slag

Kortom, werken als Commercieel Medewerker Binnendienst biedt een spannende mogelijkheid om betrokken te zijn bij verkoopprocessen en klantrelaties te versterken. Met de juiste opleiding en motivatie kun je een lonende en bevredigende carrière in de commerciële sector opbouwen. Aarzel niet om te solliciteren naar functies die je interesseren en je carrière in de verkoop te starten!

Contacteer ons

Ben je klaar om de volgende stap in je carrière te zetten? Neem vandaag nog contact op met Bakker & Bosch! Ons team staat klaar om je te begeleiden bij het vinden van de ideale match voor jouw vaardigheden en ambities. Samen zorgen we ervoor dat jouw carrière een succesverhaal wordt.