Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching helpt medewerkers om loopbaanwensen en -mogelijkheden stap voor stap te ontdekken. Wat past nou echt bij de kwaliteiten, ervaringen, talenten en passies van de medewerker. Het loopbaantraject biedt medewerkers de ruimte om zich af te vragen wat nu echt intrinsiek bij hen past. Er wordt op een onbevangen manier gekeken welke werkzaamheden/functies inmiddels (beter) bij de medewerker passen. Vragen als ‘Wat past nou echt bij de kwaliteiten, ervaringen, talenten en passies van de medewerker?’ worden tijdens het loopbaancoachingstraject beantwoord.

Wat bereiken we met loopbaancoaching?

We onderzoeken samen met de medewerker zijn persoonlijkheid, passie, drijfveren, kwaliteiten, waarden, behoeften, interesses, capaciteiten en competenties en werken samen toe naar een goed doordacht loopbaanprofiel.

Na het volgen van loopbaancoaching is er een duidelijk loopbaanprofiel. Dit zorgt ervoor dat de oriëntatie op (interne) arbeidsmarktmogelijkheden beter afgestemd kan worden. Hierdoor wordt de baan die goed bij de medewerker past sneller gevonden. Dit kan uiteraard binnen de eigen organisatie zijn, wellicht al met aanpassingen van de eigen functie, of een baan bij een nieuwe werkgever.

Nieuwsgierig naar onze persoonlijke aanpak?

In een vrijblijvend gesprek leggen we je graag uit wat we voor je kunnen betekenen en hoe onze arbeidsmobiliteit-trajecten eruit zien. Bovendien vinden we het belangrijk dat het klikt tussen de kandidaat en onze coach. Om die reden kan er altijd van tevoren een afspraak worden gemaakt voor een kennismakingsgesprek. 

Bakker & Bosch – Weet Wat Werkt.